miercuri, 23 aprilie 2014

Vacanta in Romania

România ( România ) [ 1 ] este situat în partea de nord a Peninsulei Balcanice de pe malul vestic al Mării Negre . Se bucură de o mare frumusețe naturală și diversitatea și un bogat patrimoniu cultural . România încântă vizitatorii cu peisajele sale montane pitorești și zonele rurale neatinse , și , de asemenea, cu orașele sale istorice si capitalul ocupat . În ultimul deceniu, România a cunoscut o dezvoltare semnificativă și este una dintre cele mai recente state membre ale Uniunii Europene . Turiștii din țările occidentale s-ar putea încă , chiar și astăzi , se bucură de unele experiențe surprinzătoare din România . Aceasta este o țară mare, care poate fi uneori șocant cu contraste : unele orașe sunt cu adevărat Europa de Vest ; unele sate poate părea să fi fost adus înapoi din trecut . În timp ce -l are similarități culturale semnificative cu alte state balcanice , aceasta este considerată ca fiind unic , datorită patrimoniului său puternic latină . Lucrurile pentru care România este renumit includ : Munții Carpați , Constantin Brancusi , vin , cetăți medievale , Mircea Eliade , masini Dacia , Dracula , sarmalute , Nadia Comaneci , Marea Neagră , Gheorghe Hagi , câmpuri de floarea-soarelui , manastiri pictate și Dunării delta .
Înțelege [ edit ]

Cu o coasta Mării Negre, la est , se învecinează cu Bulgaria la sud , Serbia la sud-vest , Ungaria la nord-vest , Moldova la nord-est și Ucraina, atât în ​​nord și est . În timp ce regiunile sudice sunt de obicei văzute ca parte din sud-estul Europei ( Balcani ) , Transilvania , cea mai mare regiune , are un aspect mult mai Centrale Europene .
Țară - care au aderat la Uniunea Europeană în ianuarie 2007 - se bucură în prezent un standard de viață mai mare decât în ​​perioada comunistă , cu investiții străine în creștere .
Istorie [ edit ]
În cele mai vechi timpuri pe teritoriul actual zi România a fost locuită în principal de triburi dacice , care au avut un remarcabil , deși nu foarte bine cunoscut , cultura . Regatului dac a atins apogeul în secolul 1 î.en , când regele lor Burebista a condus de la baza sa de putere în Munții Carpați, pe un teritoriu vast care se întinde din Europa Centrală până la Marea Neagră . Rețeaua interesant de fortificații și altare construite în jurul capitalei dacice Sarmizegetusa , în sud-vestul Transilvaniei de astăzi , a fost relativ bine conservate -a lungul veacurilor și este acum recunoscut ca un site Patrimoniului Mondial UNESCO .
În 106 d.Hr. dacii au fost învinși de către romani și de cele mai multe patria lor a devenit parte a Imperiului Roman . Fiind foarte bogată în resurse naturale ( în special aur ) , regiunea a prosperat sub administratia romana : orașe dezvoltat rapid , drumuri importante au fost construite și oameni din toate colturile imperiului stabilit aici . De aceea , în ciuda faptului că dominația romană a durat mai puțin de 200 de ani , o populație cu un caracter distinctiv latină și limba apărut , care au fost însă influențate de popoarele slave cu care mai târziu a venit în contact .


Timișoara
La începutul anilor Evul Mediu ungurii au inceput stabilindu-se în zonă , astăzi cunoscută sub numele de Transilvania , care va deveni în cele din urmă parte a Regatului Ungariei . Germanii , de asemenea, stabilit în acest domeniu ( în mai multe valuri ) , unii venind încă din secolul al 12-lea . În scopul de a se proteja de frecvente tătarilor și invaziile turcești au stabilit cu privire la construirea de orașe și castele fortificate , dintre care multe au rămas la această zi . La sud și la est de Carpați a principatelor Valahia si Moldova au fost create în secolul al 14-lea . Începând cu secolul al 15-lea , ambele ( și pentru un timp prea Transilvania ), a căzut sub dominația Imperiului Otoman .
Pentru o scurtă perioadă în 1600, Mihai Viteazul ( Mihai Viteazul ) a domnit peste toate cele trei principate , astfel devenind pentru scurt timp conducătorul de facto al unui România unificate . Scena internațională , cu toate acestea , nu a fost pregătită încă pentru o România unificat , și , astfel, unirea lui a căzut scurt timp mai târziu .
O mișcare de renaștere națională românească a început în Transilvania în anii 1700târziu și au trecut peste Carpați , inspirat din 1859 unirea Moldovei și Țării Românești , creând astfel România naționale moderne . În 1917-1919 Transilvania și Moldova de Est ( astăzi parte din Republica Moldova) s-au unit cu România ( " România Mare " ) .
" Ocupația sovietică după al doilea război mondial a dus la formarea unui comunist " Republica Populară " ( " RPR " ), in 1947 si abdicarea regelui . Între 1947 și 1965 , România a fost condusă de Gheorghe Gheorghiu-Dej , cu un pro- sovietic poziția în cea mai mare a administrației sale . In 1965 , el a fost urmat de Nicolae Ceaușescu , care a fost mai puțin entuziaști față de Uniunea Sovietică și a menținut o politică externă mai neutru decât predecesorul său , alături de un regim de teroare intern dur . În anii 1980 , poliția sale notorii de securitate secrete a devenit o forță puternică . liderul a fost răsturnat și executat la sfarsitul anului 1989 . " ( CIA World Factbook ) . Foștii comuniști , s-au regrupat în jurul Frontul Salvării Naționale și Partidul român de Democrației Sociale dominat guvernul până la alegerile din 1996 , când au fost măturat de la putere de o coaliție de partide centriste agitat , după ce reformele eșuate au fost înlocuite cu Partidul Social Democrat . Ambele grupuri au încercat să modifice legături cu Ungaria , care au fost profund fracturată înapoi în anii 1980 , când Ceaușescu fie încurajat comunitatea maghiară mare să plece din țară sau să le exilat pur și simplu ( 5.000 de maghiari au părăsit România Anual ) . Alegerile din 2004 au adus la putere o alianță formată de către Național Liberal și partidele democratice . Care reglementează în prezent țara cu sprijinul majorității partidelor minoritare din România . În 2008, România a organizat alegeri legislative cu partidul de dreapta al PDL ( Partidul Liberal Democrat ) a câștigat alegerile la nivel național de către o marjă mică împotriva PSD ( Partidul Social Democrat ) . Actualul prim-ministru este Victor Ponta , în timp ce viceprim-ministrul Dan Nica este al Partidului Social Democrat .
Începând cu anul 2009, Guvernul român a decis să pună în aplicare un program masiv de investiții în infrastructură , care va beneficia întreaga țară . Guvernul român speră să pună în aplicare cu succes a programului masiv de infrastructură până la sfârșitul mandatului lor, în 2012 .
Atunci când este vorba dezvoltarea economică , socială și politică din România este de a face bine în comparație cu alte țări din regiunea Balcanilor de Vest și alte țări învecinate din Europa de Est , cum ar fi Ucraina și Republica Moldova . Cu toate acestea , în comparație cu Europa de Vest , România are încă unele moduri de a merge pentru a ajunge la acest nivel de dezvoltare , care se bucură de europenii occidentali . Cu toate acestea România este stat membru al Uniunii Europene va ajuta la eliminarea decalajului în anii următori .

Un comentariu:

  1. la Arieseni probabil ca as merge in fiecare vara si iarna, pentru ca este o zona pe care o iubesc si ma face sa ma simt absolut minunat. vacanta in romania

    RăspundețiȘtergere